Werken als advocaat

Posted on Posted inUncategorized

brown wooden tool on white surface

Als advocaat kun je andere mensen helpen met juridische problemen. Er zijn verschillende rechtsgebieden waar een advocaat mee aan de slag kan gaan. Deze baan betaald tevens erg goed, vooral als je meerdere jaren ervaring hebt. Lijkt dit wat voor jou? Dan moet je de taken en vaardigheden begrijpen die nodig zijn om advocaat te worden. Zo weet je zeker dat deze functie bij je past. Als je je diploma rechten hebt behaald en diverse juridische opleidingen hebt gevolgd, ben je waarschijnlijk klaar om als advocaat aan de slag te gaan. Woon je in Groningen woont en wil je aan de slag in een advocatenkantoor? Ga dan op zoek naar vacatures Groningen. Voordat je gaat solliciteren moet je een aantal dingen weten. Lees er hier meer over! 

De vereisten om als advocaat te werken

Om als advocaat te werken, moet je aan verschillende vereisten voldoen. Het is niet voldoende om een basisopleiding te volgen. Je moet namelijk een meester in rechten zijn. In eerste instantie kun je natuurlijk een bachelor halen in Fiscaal recht, een bachelor Rechtsgeleerdheid of de beroepsopleiding advocatuur. Je moet je studie rechten succesvol afronden voordat je aan de slag kunt gaan. Maar dat is niet alles. Wanneer je bent afgestuurd, schrijf je je in bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Je dient vervolgens een verzoel in bij een arrondissementsrechtbank om advocaat te worden.

De taken van een advocaat

De functieomschrijvingen of taken van een advocaat kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het soort vakgebied dat zij uitoefenen. Zo zijn de taken van een strafrechtadvocaat anders dan die van een advocaat verzekeringsfraude of een letselschadeadvocaat. Maar over het algemeen is een advocaat verantwoordelijk voor het adviseren van cliënten met betrekking tot een juridische kwestie. Ook vertegenwoordigen zij cliënten in de rechtbank. Ten slotte moeten ze de argumenten en verklaringen voorbereiden. Dus, zou je graag willen werken als advocaat? Bekijk dan eerst welk rechtsgebied jou interessant lijkt en volg dan een passende opleiding. Vervolgens kun je solliciteren naar een baan als advocaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.