Een auto financial leasen? Hier moet je op letten


parked white Ford Explorer SUV

Een auto leasen is voor velen erg aantrekkelijk, maar wist je dat er verschillende soorten leasevormen zijn? Zo bestaat er operational lease en private lease, waarbij je de auto als het ware voor bepaalde tijd huurt. Na dit contract lever je de auto weer in. Financial lease is een leasevorm die vooral voor ondernemers erg interessant kan zijn. Bij financial lease los je de auto namelijk af en is de auto aan het eind van het contract helemaal voor jou. Wil je meer weten over financial leasen? Lees dan direct verder!

Is financial lease iets voor mij?

Een auto financial leasen is niet voor iedereen even interessant. Als je namelijk een auto particulier wilt leasen, kun je beter voor private lease kiezen. Bij een financial lease betaal je namelijk rente over het totale bedrag en ben je uiteindelijk dus meer geld kwijt dan wanneer je de auto direct betaalt. Financial lease is vooral interessant voor ondernemers. Dit aangezien ondernemers door middel van financial lease niet in één keer een groot bedrag hoeven te betalen en dit geld kunnen gebruiken om verder in hun bedrijf te investeren. Uiteindelijk kan er namelijk vanuit de investering weer meer omzet worden behaald. 

De voordelen van financial leasen

Financial leasen kan erg aantrekkelijk zijn. Ben jij ondernemer en overweeg je deze vorm van leasen? Dan hebben wij vast de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Je behoudt de liquiditeit in de onderneming omdat je als het ware een hypotheek op de auto afsluit en het bedrag niet in één keer hoeft te betalen
  • De auto hoeft na afloop niet ingeleverd te worden
  • Je kiest zelf je verzekeraar en garage waar je het onderhoud laat uitvoeren
  • Diverse fiscale voordelen zoals BTW-teruggave en renteaftrek

Heb jij besloten om een auto financial te leasen? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een ford financial lease. Deze betrouwbare auto’s zijn al jaren populair!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.