Incassobureau inschakelen? Let op deze punten.

man writing on paper

Zodra rekeningen niet op tijd binnen zijn kan de hulp van een incassobureau worden ingeschakeld. Door het inschakelen van een incassobureau voorkom je een hoop problemen. Het bureau weet de wetten en regels en regelt de communicatie met de schuldeiser. Onderstaand artikel geeft informatie en tips.

Een incassobureau inschakelen

Wacht je al langere tijd op de betaling van een klant? Een incassobureau inschakelen is dan een verstandige stap. Het bureau heeft alle kennis in huis om de schuldeiser te bewegen om de facturen alsnog te voldoen. De eerste stap bestaat vaak uit het verzenden van een brief naar de schuldeiser. Deze brief kan de schuldeiser bewegen tot het betalen van de rekening zonder dat verdere stappen vereist zijn. Als men na deze brief niet overgaat tot betaling dan volgt een volgende brief. Deze brief bestaat uit een nieuwe aanmaning waarbij de kosten nog hoger zijn.

Een incassobureau mag echter niet zelf beslag leggen op goederen. Het beslag leggen op goederen wordt gedaan middels het inschakelen van de rechter en de gerechtsdeurwaarder.

Waar moet je op letten als je een incassobureau Tilburg inschakelt?

Tip 1 Vraag het netwerk om ervaringen. 

Heb je een feestje of ben je op visite? Vraag het netwerk naar ervaringen met incassobureaus. Geeft het netwerk aan vriendelijk en persoonlijk te zijn behandeld? Heeft het bureau hen van goed advies voorzien? Daarnaast is het van belang dat het incassobureau op een nette manier met de debiteuren omgaat.

Tip 2 Kijk naar reviews en ervaringen online

Bij de speurtocht naar een goed incassobureau in Rotterdam is het goed om te kijken naar             de reviews en ervaringen die online zijn gezet. Diverse websites geven een helder beeld over de ervaringen. Ook via de zoekmachine kan je diverse reviews terug vinden.

Tip 3 Digitaal gemak

Tegenwoordig wordt veel digitaal gedaan en dit is wel zo makkelijk. Vraag het incassobureau of ze ook een online omgeving hebben. Een incassobureau inschakelen die ook online werkt zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in de gaten kan houden wat de voortgang van een zaak is.

Tip 4 Referenties

Wil je een incassobureau in Rotterdam inschakelen inclusief meer zekerheden?

Dan is het vragen naar referenties een goed plan. Je vraagt het telefoonnummer van een aantal klanten en informeert bij de klant hoe hen de samenwerking hebben ervaren. Dit betekent niet dat je de klanten allemaal moet bellen. Geeft het incassobureau je toegang tot een aantal nummers van klanten dan is dit een goed teken van transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.