Ik heb een BKR registratie. Wat nu?

In Nederland hebben veel mensen een BKR registratie, wat kan je ermee? En misschien nog wel belangrijker, hoe kom je er van af? Dat gaan we laten zien in deze blog.

Wat is een BKR registratie?

BKR is een afkorting voor Bureau Krediet Registratie, dat is een krediet registratie bureau in Tiel. In Nederland hebben ruim 11 miljoen mensen een BKR registratie. Zij houden overzicht over iedereen die in Nederland een lening heeft. Je krijgt een BKR registratie als je meer dan €250,- hebt geleend. Als je een nieuwe lening of hypotheek gaat afsluiten wordt er door een kredietverstrekker een BKR toetsing gedaan om te kijken of dat mogelijk is. Een BKR registratie kan over meerdere dingen gaan zoals bijvoorbeeld hypotheken en abonnementen, je hoeft het bedrag niet in een keer geleend te hebben om een BKR registratie te krijgen. 

Hoe kom je aan een BKR registratie?

Als je niet weet of je een BKR registratie hebt kun je via de website van BKR informatie opvragen wat €5,- kost. Als je dat doet kun je twee verschillende dingen tegen komen. Als er een A staat, dan houdt dat in dat je een achterstandsmelding hebt, wat betekent dat je al een paar maanden achter loopt met het betalen van je lening. Maar als er een H staat dan betekent het dat je al je leningen hebt betaald, de H staat dan ook voor hersteld. 

Hoe kom je van een BKR registratie af? 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een negatieve BKR registratie hebt dan kan je daar niet vanaf komen, je kunt er wel voor zorgen dat de lening zo snel mogelijk wordt opgelost. Dynamiet Nederland kan je hierbij helpen. Als je denkt dat je BKR registratie niet terecht is dan kun je daar wat tegen gaan doen, dan kan je als eerste contact opnemen met een kredietverstrekker, als je er met diegene niet uitkomt dan kun je naar de geschillencommissie, die kunnen je verder helpen. Dit kost wel €50,- maar als je gelijk krijgt, krijg je dat weer terug. Van een positieve BKR registratie kan je makkelijker af komen dan een negatieve BKR registratie. Als je een positieve registratie hebt afbetaald is die na vijf jaar niet meer zichtbaar. Dynamiet Nederland kan je ermee helpen dat de registratie niet meer zichtbaar is.

Conclusie 

Een BKR registratie kan voor wat problemen zorgen, maar met behulp van goede bedrijven kun je er vanaf komen, zoals Dynamiet Nederland. Veel mensen hebben een registratie in Nederland, het houdt bij waar en hoeveel mensen een lening hebben. Een positieve registratie kan maximaal vijf jaar blijven staan. Heb jij een BKR registratie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.