Help! Ik kan de ruzie op werkvloer niet oplossen

Posted on Posted inUncategorized

Gekke Formele Uitvoerende Man Schreeuwen Tegen De Camera

Op het moment dat er een ruzie op de werkvloer is die je niet kunt oplossen dan is dit natuurlijk niet prettig voor de sfeer. Een arbeidsconflict heeft vaak te maken met een meningsverschil binnen een werkrelatie. Het komt vaak voor dat de werkgever en werknemer ruzie hebben. De aanleiding kan door verschillende redenen komen zoals een verschil van mening over een beloning, niet nagekomen afspraken of de arbeidsomstandigheden. Het is belangrijk om dit arbeidsconflict zo snel mogelijk op te lossen zodat je de impact van de gevolgen zoveel mogelijk kan beperken. Om deze reden is het verstandig om te kiezen voor Arbeidsmediation Rotterdam door Dé ArbeidsMediator.

De verschillende soorten arbeidsconflicten

Het is niet altijd het geval dat een arbeidsconflict altijd plaatsvindt tussen de werkgever en werknemer. Ook is het mogelijk dat er een meningsverschil is tussen de medewerkers onderling. Het is belangrijk als werkgever dat je dan goed omgaat met dit arbeidsconflict op de werkvloer. Het is namelijk mogelijk dat je medewerker minder productiever hierdoor worden of vaker of langduriger zich ziek melden. Het is slim om gebruik te maken van Arbeidsmediation Rotterdam in dit geval. Er zijn verschillende soorten arbeidsconflicten, namelijk instrumentele conflicten over de taakverdeling, conflicten over de schaarse beschikbaarheid van middelen zoals geld, ruimte en tijd, sociaal economische conflicten over het gedrag en de houding binnen persoonlijke relatie en machtsconflicten over het innemen van bepaalde posities. Een gespecialiseerde mediator zoals Dé ArbeidsMediator kan je hierbij bijstaan.

Hoe ga je om met conflicten

Het is belangrijk om de juiste procedure te volgen als er sprake is van een arbeidsconflict. Je wilt door de juiste conflicthantering ervoor zorgen dat de onenigheid zo snel mogelijk opgelost wordt. Tijdens een conflict ontstaat er al heel snel een groeiende kloof tussen de beide partijen. Dit wordt vaak verergerd door aannames en gebrekkige informatie. Hoe langer de situatie voortduurt en er sprake is van onvrede en ruzie, hoe groter de schade voor je onderneming zal zijn. In het begin zal de verantwoordelijk voor het oplossen van het conflict liggen bij het management, maar dit zal niet altijd lukken. Dan wordt het vaak overgedragen aan de afdeling personeelsbeleid en als ook dit niet werkt dan is het belangrijk om een externe tussenpersoon in te schakelen voor de bemiddeling van het conflict. Je kunt dan kiezen voor Arbeidsmediation Rotterdam. De mediator zal de partijen helpen om een geschikte oplossing te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.