Verdacht van een misdrijf?

Posted on Posted inUncategorized

Een verdenking, bijvoorbeeld van een diefstal, is een zware en vervelende periode. Een grote fout is denken dat je het zelf wel kan afhandelen, maar doe dat nooit zonder een strafrechtadvocaat in de arm te nemen.

Rechten is een universitaire studie

Rechten wordt altijd zwaar onderschat. Logisch eigenlijk, als kind leer je de verkeersregels, wetten leren is dus kinderlijk eenvoudig. Maar rechten is niet kinderlijk eenvoudig, rechten is een universitaire studie. Als verdachte van een misdrijf moet je opgewassen zijn tegen die hooggeschoolde mensen. Rechters, en de aanklager oftewel de officier van justitie, zijn allemaal meester in de rechten. Allen hebben op de universiteit rechten geleerd. Daar kun je niet tegenop, je moet dus wel bijgestaan worden door een advocaat. Ga dan gelijk voor de specialist. Ga niet in zee met een advocaat met een specialisatie civiel recht of ander recht. Als je verdacht wordt van een diefstal, neem dan een strafrechtadvocaat in de arm, zodat jij je recht krijgt.

Het begint met advies

Een bekend gezegde is, de politie is je vriend. Als je verdacht bent van een misdrijf is op dat moment de politie niet je vriend. Het gezegde is dan, de politie is je vriend als je zes jaar oud bent en verdwaald in een winkelcentrum. Kortom, de adviezen die je in het politiebureau krijgt zijn zinloos en helpen je niet verder. Beter zijn de adviezen die je van een ervaren en gespecialiseerde advocaat krijgt. Soms is het beter om een verklaring af te leggen, soms is het beter om je volledig op je zwijgrecht te beroepen, zelden is een tussenweg de oplossing. Bij een tussenweg moet je denken aan, eerst het totale onderzoek afwachten en pas bij de rechter gaan verklaren.

Kan een advocaat je ten allen tijde buiten de gevangenis houden?

Advocaten worden soms overschat. Een advocaat zorgt dat jij je recht krijgt evenals de andere partij rechten krijgt. Als je verdacht bent van een gekwalificeerde diefstal, dat is in de zwaarste vorm, en er is heel veel bewijs (of zelfs een bekentenis) dan kan een ervaren strafrechtadvocaat zorgen dat de straf lager uitvalt. Dat is dan het maximaal haalbare. Het komt dus voor dat mensen toch gedetineerd raken ondanks dat zij een ervaren advocaat in het strafrecht in de arm hebben genomen. Maar die gedetineerde heeft wel een eerlijk proces gehad, en strafvermindering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.