Voor welk probleem biedt mediation Limburg een oplossing?

Steeds meer koppels die op scheiden staan maken de bewuste keuze om mediation Limburg uit te proberen. In het merendeel van de gevallen is het jammer genoeg nog steeds zo dat mensen die gaan scheiden de echtscheiding voor de rechtbank uit dienen te vechten. Dat is echter helemaal niet interessant. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan dit namelijk handenvol met geld kosten. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat een scheiding voor de rechtbank uitvechten gepaard kan gaan met heel wat stress en spanningen. Wilt u deze graag kunnen voorkomen en kunt u samen met uw partner nog door één en dezelfde deur? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat een beroep doen op de mogelijkheden die mediation Limburg met zich meebrengt altijd interessant kan zijn.

Wat kan mediation Limburg precies voor u betekenen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat mediation Limburg nu precies allemaal voor u kan betekenen. Dat is best wel wat. In eerste instantie zult u kunnen vaststellen dat u door een bezoek te brengen aan een mediator in Limburg niet naar de rechtbank hoeft te trekken. Bijgevolg zult u ook geen rekening moeten houden met het inschakelen van een advocaat. Ook deze gaat namelijk met behoorlijk wat geld lopen terwijl het echt wel anders kan. Een belangrijke voorwaarde die aan de basis ligt van het potentiële succes van mediation Limburg heeft betrekking tot het feit of u nog wel samen met uw partner door dezelfde deur kunt. Is dat niet het geval? Dan zal er waarschijnlijk niets anders opzitten dan alsnog naar de rechtbank te trekken. Het is echter in uw beiden voordeel om dit te proberen voorkomen.

Is mediation Limburg niet heel erg onwennig?

Heel wat mensen die op het punt staan om aan mediation Limburg te doen stellen zich de vraag of dit niet ongelofelijk onwennig is. Het antwoord op deze vraag is een volmondige “nee”. Het is namelijk zo dat een mediator uiteraard over heel wat ervaring beschikt. Dit zorgt ervoor dat hij of zij er steeds in slaagt om een dialoog op gang te brengen waarmee constructief kan worden gewerkt. Dit uiteraard wel op voorwaarde dat allebei de partners bereid zijn om daaraan mee te werken. Tijdens mediation Limburg zullen heel wat uiteenlopende zaken aan bod komen. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Hoe dient de inboedel te worden verdeeld?
  2. Is er sprake van mogelijke eigendommen en wat moet er daarmee gebeuren?
  3. Welke regeling kan er worden getroffen voor de kinderen?

Bovenstaande punten zijn natuurlijk een beetje heikel en kunnen de nodige discussies opleveren. Door middel van mediation Limburg wordt er echter steeds getracht om een oplossing te vinden waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Wat met de kosten voor mediation Limburg?

Het spreekt voor zich dat ook mediation Limburg steeds gepaard gaat met bepaalde kosten. Deze kosten liggen in de praktijk echter aanzienlijk lager dan het uitvechten van een echtscheiding voor de rechtbank. Hoeveel kosten u precies zult moeten betalen is echter lastig aan te geven. Dit heeft alles te maken met het feit dat lang niet elk traject dat bij een mediator in Limburg moet worden afgelegd hetzelfde is. Des te vlotter de sessies verlopen en des te sneller er bijgevolg een overeenkomst wordt gevonden, des te lager de kosten uiteraard zullen uitvallen. Dat spreekt voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.