Regelgeving over website teksten voor op je website

Regelgeving over website teksten voor op je website

Posted on Posted inUncategorized

De teksten op je website van groot belang voor het succes van je website in zoekmachines. Door de juiste content te schrijven kan je website op bepaalde keywords ranken, waarop de doelgroep veel zoekt. Je zal hiervoor rekening moeten houden met een aantal criteria. Zo kun je niet zomaar teksten overnemen van andere websites. Maar wat zegt de regelgeving hier precies over? 

Beantwoord de vraag van de bezoeker

Het schrijven van goede content is dus erg belangrijk voor je positie in zoekmachines zoals Google. Dit SEO-bureau kan je hierbij helpen. Het gaat erom dat de content op de pagina de vraag van de bezoeker het beste beantwoordt. Nu zal je niet de eerste zijn die over een bepaald onderwerp gaat schrijven. Je kunt de content van anderen prima ter inspiratie gebruiken. Zo kun je kijken welke onderwerpen zij behandelen en op welke manier zij de informatie presenteren. Is dat door middel van een checklist of een informatief blogartikel?

Overnemen van teksten

Voor het citeren van een tekst of afbeelding is geen expliciete toestemming nodig wanneer dit niet in de voorwaarden van de website staat. Wanneer je een tekst wilt overnemen, kan dit enkel via een citaat van een deel van de tekst. Een vermelding van de bron is daarbij noodzakelijk. Dit kan gemakkelijk via een hyperlink. Het citaat mag niet deels worden aangepast en je mag niet meer citeren dan noodzakelijk is. Je kunt ook contact opnemen met de auteur om expliciet toestemming te vragen of je (een deel van) de tekst mag gebruiken. Wanneer er in de voorwaarden staat je de tekst niet mag overnemen wordt ook echt afgeraden om dit te doen. Het kan leiden tot hoge boetes. Naast teksten is het bovendien ook niet toegestaan om zomaar afbeeldingen van het internet te gebruiken op je website. Naast het auteursrecht, kan je hierbij ook nog te maken hebben met portretrechten. Gebruik dus rechtenvrije afbeeldingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.