Is het belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Posted on Posted inUncategorized

Je hoopt dat het nog lang niet zo ver is, maar je moet er toch alvast over nadenken: een uitvaartverzekering. Je wilt weten of het handig is om er eentje af te sluiten of niet. Is het voordeliger? Hoe zit het met de nabestaanden? Is een uitvaartverzekering verplicht? Dat lees je in dit artikel.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

In sommige landen is het verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar in Nederland ben je het niet verplicht. Omdat je prima zonder kan, zijn er altijd mensen die het niet nodig vinden om een verzekering hiervoor af te sluiten. Ook al sluit je een uitvaartverzekering af, kunnen er bepaalde kosten alsnog bij de familie terecht komen. Uitvaartverzekeringen mogen je ook weigeren. Dit kan gebeuren wanneer je ernstig ziek bent of als je al op leeftijd bent.

Voordelen van een uitvaartverzekering

Er zitten een aantal voordelen aan een uitvaartverzekering. Het grootste voordeel is dat je jouw nabestaanden niet achter laat met alle kosten. Een uitvaart kost minimaal 7000 euro. In veel gevallen is een verzekering voordeliger. Vooral als je op vroege leeftijd overlijdt is het veel goedkoper dan dat er dan alles uit eigen zak nog betaald moet worden, je hebt dan namelijk veel minder premie betaald. Wat ook heel handig is, is dat kinderen onder de 18 jaar gratis zijn meeverzekerd.

Welke uitvaartverzekering moet je kiezen?

Je hebt twee soorten uitvaartverzekeringen: naturaverzekering en kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering zit het zo dat je geen geld uitgekeerd krijgt, maar ze leveren bepaalde diensten. Hier betaal je een lage premie en hoef je weinig zelf te regelen. Bij een kapitaalverzekering wordt er van tevoren een bedrag vastgesteld dat bij het overlijden wordt uitgekeerd. Bij deze verzekering kan je wel alles zelf regelen en bepalen. Denk er dus van tevoren goed over na hoe jij het geregeld wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.