Het traject van afkicken

Posted on Posted inUncategorized

Ben je zelf verslaafd aan bepaald drugs of ken je iemand die dat is, dan wil je natuurlijk dat diegene er vanaf komt. Afkicken gaat niet zomaar vanzelf, je gaat door bepaalde fases. Wil je weten hoe het traject er precies uitziet? Dat lees je in dit artikel.

De detox

Het natuurlijk onmogelijk om van de één op de andere dag van de drugs af te komen. Ook kan het bij sommige drugs gevaarlijk zijn om er gelijk mee te stoppen en daarom moet je het dan afbouwen. Als je je laat opnemen in een afkickkliniek helpen ze je hierbij. Er werken hier allemaal specialisten die precies weten hoe ze dit moeten aanpakken. Als je een detox behandeling voor drugs gaat doen dan zul je daarbij ontwenningsverschijnselen krijgen. Eerst moet je lichaam helemaal vrij zijn van de verslavende middelen om ook geestelijk te kunnen afkicken.

Het afkicken

Als iemand gaat afkicken is de eerst fase dat diegene de verslaving erkent en dat je toegeeft dat je hulp nodig hebt. Het afkicken is niet alleen van de drugs afblijven, maar er zit vaak ook iets achter waardoor je niet lekker in je vel zit. Dus tijdens het traject van afkicken ga je ook werken aan het opmaken van de balans in je leven. Door te praten met vertrouwenspersonen kan dit al veel opluchten. Uiteindelijk moet je bereid zijn om te werken aan je gedrag.

Nazorg

Een goede nazorg is van groot belang. Als je weer terecht komt in je oude leven dan is de verleiding groot om weer terug te vallen in oud gedrag, te gaan drinken of weer te gebruiken. Dit kan komen doordat je misschien geen werk meer hebt of je financiën niet op orde hebt. Sommige afkickklinieken bieden individuele of groepssessies aan. Hier kan je praten over de dingen die jou dwars zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.