Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het beste?

Posted on Posted inUncategorized

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is ideaal voor je bedrijf als bescherming tegen vervelende financiële gevolgen door beroepsfouten van werknemers. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je als klein of middelgroot bedrijf afsluiten en als zzp’er. Het eigen risico van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan variëren in hoogte en deze hoogte bepaal je zelf. Bij het vergelijken van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen kan je dus ook kijken naar de mogelijkheden in het bepalen van de hoogte van het eigen risico. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer aspecten die je mee kan nemen in je vergelijking.

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering past bij jou?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je wanneer je financiële schade oploopt die geen betrekking heeft op de schade aan personen of aan de spullen van personen. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken voor verweer bij gedekte schade als je niet aansprakelijk bent en ben je verzekerd voor andere zaken zoals het niet verplicht hanteren van de algemene voorwaarden. Een beroepsverzekering moet niet worden verward met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen verschillen veel van elkaar en met een beroepsverzekering ben je niet verzekerd als je schade toebrengt aan een ander of aan spullen van een ander. Ook als de schade opzettelijk is veroorzaakt, ben je niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkeheidsverzekering. Bovendien is schade door diefstal en bedrog niet verzekerd, dit wordt ook wel fraude en vermogensdelicten genoemd. Ook bij het niet behalen van toegezegde resultaten of bij het niet halen van tijdsplanningen of kostenbegrotingen ben je niet verzekerd als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt.

De vergelijking met andere verzekeringen

Als je een adviserend beroep hebt, zit een ongelukje soms in een kleine hoekje. Het kan altijd voorkomen dat er een foutje plaatsvindt in de cijfers dat grote financiële gevolgen heeft. Dit zorgt voor veel verlies aan vermogen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Alleen een aansprakelijkheidsverzekering is niet genoeg. Er zit bovendien een verschil in beide soorten verzekeringen. Bij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die een ander oploopt door jouw toedoen zoals letsel of schade aan spullen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is nodig en essentieel wanneer sprake is van een beroepsfout waardoor zuivere vermogensschade ontstaat. Dit kan erg nadelig zijn voor een bedrijf en dat wil je dan ook graag voorkomen.

Bron: https://www.yezzer.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.