Alles wat u moet weten over BRL certificering

Posted on Posted inUncategorized

Heel wat ondernemingen tonen tegenwoordig (al dan niet verplicht) interesse in het behalen van BRL certificering. Dat is ook niet zo vreemd. BRL certificering zorgt er namelijk voor dat het voor een onderneming aantoonbaar mogelijk wordt om ten opzichte van opdrachtgevers en toezichthouders aan te geven dat de organisatie in kwestie voldoet aan alle gangbare eisen voor het proces of product welke is vastgelegd in diverse, concrete beoordelingsrichtlijnen. Deze eisen richten zich in het bijzonder op de bouwsector. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het behalen van BRL certificering niet altijd vrijblijvend is. Het is in de praktijk dan ook perfect mogelijk dat er een wettelijk verplicht karakter aan verbonden kan zijn. Wilt u graag alles te weten komen met betrekking tot het behalen van BRL certificering? Neem dan zeker even grondig de informatie door welke is terug te vinden op deze pagina. 

Wat is BRL certificering precies?

Allereerst is het uiteraard van belang om even te kijken naar wat de zogenaamde BRLs nu precies zijn. Door middel van deze beoordelingsrichtlijnen kan er een reeks van criteria en een maatstaf worden bepaald waaraan het uitvoerende proces van organisaties dient te voldoen. In een BRL staat onder meer opgenomen aan welke technische en organisatorische eisen niet alleen een bedrijf, maar ook een bepaald product dient te voldoen met als doel het behalen van een certificaat. Het zogenaamde BRL certificaat biedt niet alleen zekerheid voor uw opdrachtgevers, maar eveneens voor toezichthouders. Zij kunnen aan de hand van dit certificaat namelijk concluderen dat uw producten of diensten perfect weten te voldoen aan de vooropgestelde, technische eisen en wensen vanuit de doelmarkt. 

Wanneer is BRL certificering verplicht? 

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het behalen van BRL certificering voor ondernemingen niet altijd vrijblijvend. Neem nu bijvoorbeeld het uitvoeren van activiteiten welke betrekking hebben tot BRL SIKB 7000. Het gaat hierbij specifiek om het uitvoeren van (water)bodemsanering. Niet alleen deze kan verplicht zijn, daarnaast geldt dit ook voor de bekende beoordelingsrichtlijn BRL SVMS-007. Deze heeft op haar beurt betrekking tot het veilig en milieukundig slopen en Groenkeur. Het mag dan ook duidelijk zijn, voordat uw onderneming bepaalde activiteiten of werkzaamheden gaat uitvoeren is het altijd van cruciaal belang om na te gaan of er een BRL certificaat voor is vereist of niet. 

Wat wanneer BRL certificering niet verplicht is voor uw vakgebied? 

Bovenstaande informatie heeft aangegeven dat het in bepaalde gevallen wettelijk verplicht is om over een BRL certificaat te beschikken. Wat echter wanneer deze verplichting niet geldt voor uw vakgebied? Ook in dat geval kan het nog steeds het overwegen waard zijn om deze certificering te behalen. Waarom? Zeer eenvoudig. Het BRL SVMS-007 certificaat is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van een certificaat welke is opgenomen in de gunningscriteria die zijn opgesteld voor publiekelijke opdrachtgevers in het kader van een maatschappij verantwoorde manier van inkopen. Het behalen van dit certificaat kan er in de praktijk dan ook voor zorgen dat u zomaar over aanzienlijk meer commerciële mogelijkheden komt te beschikken. Het is wel belangrijk om dit geval rekening te houden met het feit dat er doorgaans aanvullende certificatie-eisen van toepassing zijn.

Voor een professionele certriferingspartij aangaande BRL en SIKB certificeringen, kunt u de website Normeccertification.nl bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.