Zo laat je de wissel van ouder goed verlopen na de scheiding

Posted on Posted inUncategorized

Ben je kort geleden gescheiden of zit je misschien nog in het scheidingsproces? Dan zul je merken dat er een hele hoop verandert, niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Jullie zullen de scheiding moeten verwerken. Een van de lastigste dingen voor je kinderen is waarschijnlijk de huiswissel. Het is voor hen elke keer weer een confrontatie met de scheiding, en daarnaast kost het veel energie, flexibiliteit en aanpassing van een kind. Verder is het ook gewoon een heel gedoe om alle spullen telkens weer mee te nemen. Of het nou gaat om schoolboeken, sportspullen of de favoriete knuffel van je kind, er wordt bijna altijd wel iets vergeten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de huiswissel iets makkelijker te maken voor je kind. In deze blog geven we je een aantal tips.

Een checklist maken

Het is heel vervelend als je kinderen telkens iets vergeten bij de huiswissel. Een boek of knuffel vergeten is snel gebeurd, maar toch heel vervelend. Om dit te voorkomen is het slim om een checklist te maken waar alle belangrijke spullen op staan. Zo weten je kinderen precies welke spullen ze mee moeten nemen naar welk huis, en wordt de kans kleiner dat ze iets vergeten. Ze kunnen gewoon afstrepen of ze alles hebben! Dit is een goede manier om je kinderen te helpen met plannen. Als hun spullen zijn ingepakt, kun je deze eventueel alvast naar de andere ouder brengen terwijl de kinderen op school zitten. Zo is de confrontatie met de scheiding minder.

Blijf neutraal over de andere ouder 

Daarnaast helpt het om neutraal te blijven over de andere ouder. Maak even een praatje bij het wegbrengen, spreek niet negatief over de andere ouder en gebruik je kind niet als boodschapper. Wees een luisterend voor je kind, dus stel je vragen zonder oordeel. Zo hebben je kinderen het gevoel dat ze hun ei bij je kwijt kunnen. Om ervoor te zorgen dat je ook na de scheiding nog samen met je partner door een deur kan, kun je kiezen voor mediation. Een mediator helpt jullie om samen tot oplossingen en afspraken te komen, en conflicten worden opgelost. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen is het heel fijn als het contact nog goed is. Zo laat je zien dat je ook na de scheiding nog samen zorgt voor je kinderen en de verantwoordelijkheid neemt. Als je op zoek bent naar een mediator in Roosendaal, kun je terecht bij Meesters in Mediation.

Een goed tijdstip kiezen

Ook is het belangrijk om een goed tijdstip te kiezen voor de huiswissel. Doe dit dus niet vlak voordat je kinderen naar bed of naar school moeten. Zo is er geen haast en heb je echt aandacht voor je kind. Maar de wissel voorspelbaar en maak er een ritueel van, want dit zorgt voor een veilig gevoel bij je kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.