Hier moet je op letten tijdens je zoektocht naar een goed incassobureau

Posted on Posted inUncategorized

Ben je op zoek naar een incassobureau om je vorderingen te innen? Als je debiteuren weigeren om hun facturen te betalen, is het begrijpelijk dat je op zoek gaat naar andere manieren om alsnog betaald te krijgen. Tijdens je zoektocht naar een incassobureau is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Incassobureaus worden namelijk niet gecontroleerd en er zijn geen regels of keurmerken waaraan je moet voldoen. Dit betekent dat eigenlijk iedereen gewoon een incassobureau kan beginnen. Extra belangrijk dus om te controleren of je kiest voor een goed en betrouwbaar bureau. In deze blog geven we je nog een aantal tips waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een incassobureau. En als je op zoek bent naar een incassobureau in Den Bosch, kun je terecht bij RechtNet Advocaten. Hier kun je voor een aantal zaken terecht, waaronder huurrecht of een loonvorderingsbrief.

De werkwijze van het incassobureau

De werkwijze van het incassobureau is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om klantbehoud. Het is niet verkeerd als je klant even schrikt als het incassobureau contact met hem opneemt, dit zorgt er namelijk voor dat de kans op betaling groter wordt. Maar het is niet de bedoeling dat je klant zo erg schrikt dat hij nooit meer met je in zee wil gaan. Let daarom goed op hoe de communicatie met je klant zal verlopen. Als je na de betaling van de factuur nog zaken wil doen met je klant, is het fijn als het incassobureau iets doet aan klantbehoud. Informeer ook wat er gebeurt bij een kruisbetaling.

Klanten en referenties

Ook huidige klanten van het incassobureau kunnen je helpen bij het maken van je keuze. Zoek op onafhankelijke platformen of social media naar recensies. Deze geven meestal een goed beeld van de werkwijze van het incassobureau en de manier waarop ze met hun klanten omgaan. 

Kosten voor jou en voor de klant

Natuurlijk zijn ook de kosten iets om rekening mee te houden. Sommige incassobureaus hanteren het “no cure no pay” principe, waarbij je niks hoeft te betalen als je de betaling niet binnen krijgt. Let er bij deze bureaus wel op dat ze iets doen aan klantbehoud, omdat ze er soms alles aan doen om de factuur maar betaald te krijgen. Informeer ook hoe hoog de kosten voor de klant zijn. Zeker als je van plan bent om de zaken voort te zetten, is het belangrijk dat dit geen belachelijk hoog bedrag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.