Wanneer is er sprake van strafrecht en waarbij schakel je hulp in

Posted on Posted inUncategorized

Als er over een rechtszaak wordt gesproken dan denken mensen al snel aan strafrecht. Dit komt voornamelijk doordat strafzaken vaak in het nieuws behandeld worden. Naast strafrecht zijn er ook veel andere soorten rechtsgebieden zoals faillissementsrecht, familierecht, belastingrecht, ondernemersrecht en nog veel meer. Maar wanneer heb je eigenlijk te maken met strafrecht en in welke gevallen is het verstandig om hulp in te schakelen hiervoor? Dat lees je allemaal in dit artikel.

De wet

Er is sprake van strafrecht als er een strafbaar feit is gepleegd door iemand. Dit kunnen verschillende soorten feiten zijn die ook zeer uiteen kunnen lopen. In het strafrecht zijn de wetten opgenomen waarin duidelijk wordt gemaakt dat er een straf staat als de betreffende wet wordt overtreden. Deze regels zijn opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. In het Wetboek van Strafvordering staat op welke manier de straf dient te worden uitgevoerd. Naast deze ‘algemene’ strafwetten zijn er ook nog specifieke wetten zoals de Wet wapens en munitie, de Opiumwet en de Wet op economische delicten.

Wanneer krijg je te maken met strafrecht?

Als je een overtreding begaat of een misdrijf hebt gepleegd en daarbij betrapt bent, dan krijg je te maken met strafrecht. Veel mensen denken dat een overtreding en een misdrijf hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Een overtreding is wanneer je een regel breekt zoals door rood fietsen of vuil storten op een plek in het bos. Daarvoor kun je gestraft worden met een boete. Dergelijke zaken komen voor de kantonrechter. Een misdrijf is een ernstig delict zoals bijvoorbeeld moord, diefstal, belastingfraude en andere ernstige zaken die volgens de wet bestraft dienen te worden. Dergelijke zaken worden door de rechtbank behandeld en zijn omschreven in het strafrecht.

Hulp inschakelen

Als je zelf te maken hebt met een strafrechtelijke zaak, dan doe je er goed aan om hulp in te schakelen. Daarom kun je professionele hulp krijgen op het gebied van strafrecht bij vandermaas-verhoog.nl. De advocaten bij dit kantoor zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden en kunnen jou ook volledig ondersteunen en helpen bij het behandelen van jouw strafzaak. Met de hulp van de juiste mensen kan jouw zaak op een eerlijke manier behandeld worden. Strafrecht komt dus aan bod als er een feit is gepleegd waarbij de wetgeving niet is aangehouden en waar een straf op staat zoals een boete of bijvoorbeeld gevangenisstraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.