De voordelen van flexwerken

Wanneer je voor je zelf begint is een kantoor huren een flinke kostenpost. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om gebruik te maken van een flexwerkplek, een klein minpuntje is dat je een flexwerkplek niet kunt gebruiken als zakelijk postadres. Niet alleen is het een stuk goedkoper dan een kantoor huren, het heeft ook veel voordelen ten opzichte van thuis werken. In deze blog vindt je de voordelen die een flexwerkplek biedt.

1. Collega’s

Het eerste wat je mist zijn je collega’s als je thuis werkt, natuurlijk is het soms even lekker om alleen te werken als je een concentratieklusje hebt. Maar als je dag in dag uit alleen bent tijdens de werktijden mis je het sociale contact op een gegeven moment wel. Het is niet eventjes dat je alleen bent maar 40 uur per week, dat doet toch wel iets met de meeste mensen. Een voordeel van ‘’werk’’ is dat je contact hebt met mensen, en dat niet alleen op afstand maar ook face-to-face.

2. Werk en privé scheiden

Wat je ook niet wilt is dat de lijnen dus werk en privé vervagen. Ondernemers die veel thuis werken hebben soms het gevoel dat ze in hun kantoor wonen. Het is natuurlijk het lekkerst dat je thuis komt en kunt genieten van je rust, en niet onbewust nog bezig bent met werk. Dit gebeurt vaak wel als je thuis werkt. Uit veel onderzoeken is ook gebleken dat men thuis minder effectief werkt. Dit probleem heb je met een flexwerkplek niet.

3. Klanten

Dit is een aanvulling op het voordeel hierboven, klanten wil je ook niet in je huis ontvangen. Het geeft niet een professioneel uitstraling als je klanten uitnodigt bij je thuis, wat ook je werkplek is.

4. Netwerk

Een flexwerkplek is niet alleen een goede manier om productief te zijn, maar je kunt ook lekker je netwerk uitbreiden. Er werken mensen van veel branches bij elkaar, zo kun je lekker netwerken en zo nodig samenwerkingen beginnen.

Mocht je toch lekker thuis kunnen werken als een van de weinige dan zijn er ook mogelijkheden zoals een virtual kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.