Is jouw uitvaart volledig gedekt?

Het verliezen van een dierbare is altijd enorm heftig voor de nabestaanden. Je wil dus niet dat je nabestaanden voor verrassingen komen te staan. Extra kosten of moeilijke beslissingen wil je niet op hun bordje leggen. Daarom is het goed om te kijken of jouw uitvaartverzekering al jouw uitvaartwensen dekt. Mocht dit niet zo zijn, dan moet je wellicht wat aanpassingen doen. Bekijk website voor meer informatie.

 

Dekking natura verzekering

Heb je een natura verzekering? Dan is het extra belangrijk om je dekking te controleren. Bij een natura verzekering wordt de uitvaart en alles wat daarbij hoort vergoed. Afhankelijk van je uitvaartverzekering kan dit een vrij simpel of juist een uitgebreid pakket zijn. In de meeste gevallen zijn de volgende basis dingen wel gedekt: een simpele kist, vervoer, de op baring en een bescheiden aantal rouwkaarten. Als je meer gedekt wil hebben, moet je dit vastleggen anders kom je later voor extra kosten te staan.

 

Enkele belangrijke zaken die meestal niet standaard gedekt zijn, zijn de grafsteen of urn en een persoonlijk graf. Zijn deze zaken voor jou belangrijk? Dan moet je een duurdere natura verzekering afsluiten. Kijk dus goed na wat er door jouw uitvaartverzekering wordt gedekt, en of dit aan al jouw wensen voldoet.

 

Dekking kapitaalverzekering

Heb je een kapitaalverzekering of een natura sommenverzekering? Dan moet je zelf wat meer rekenwerk doen om te kijken of jouw uitvaartverzekering alles dekt. Bij zowel een kapitaalverzekering als een natura sommenverzekering krijg je een vooraf bepaald geldbedrag uitbetaald. Het verschil tussen deze twee uitvaartverzekeringstypes is dat je bij natura sommenverzekeringen verplicht bent het geld aan de uitvaart te besteden.

 

Om te bepalen of jouw verzekering dekkend is, moet je eerst nakijken hoe hoog het geldbedrag is dat jij uitgekeerd krijgt bij jouw overlijden. Dit is vooraf bepaald, maar kan nog veranderen als er bijvoorbeeld ingespeeld wordt op inflatie. Zodra het bedrag bekend is, moet je gaan rekenen. Hoe veel kosten alle elementen die in jouw uitvaart moeten terugkomen. Op de websites van verzekeraars kun je hier vaak een goede indicatie van krijgen. Is het kapitaal te hoog ├│f te laag voor jouw wensen, pas dan jouw uitvaartverzekering aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.