Waarom is het verstandig om houtrot tijdig te herkennen?

Houtrot ontstaat meestal door verschillende schimmels die zich in een vochtige, zuurstofrijke en warme omgeving nestelen. Deze schimmels tasten het hout flink aan en verspreiden zich zonder dat u het merkt. Voordat u het wel in de gaten heeft is het al te laat en hebben ze grote schade aangericht, waardoor bijvoorbeeld het hele kozijn hersteld of vervangen moet worden. Het is daarom erg belangrijk om houtrot tijdig te herkennen en als het mogelijk is te voorkomen.

Waar vindt u houtrot?

Houtrot is het meest voorkomend in onderdorpels van kozijnen, deuren en andere houten verbindingen, dit ontstaat voornamelijk in de buitenlucht. Op die plekken vindt het vocht een opening in het schilderwerk waardoor het rechtstreeks in het hout kan trekken. Daardoor ontstaan schimmels die uw kozijn of deurpost flink aantasten en het rot in uw hout veroorzaken.

Hoe herken u houtrot?

Als eerste kunt u houtrot herkennen aan de verkleuring van het hout, alleen is dit vaak lastig zichtbaar door de verf die op het hout zit. Ook gebeurd het vaak dat hout dat al is aangetast overschilderd wordt, met alle gevolgen van dien. Daarom moet u verder kijken.

 

  1. Heeft u scheurtjes, blaasjes of loslatend verf op uw kozijnen of deuren? Dat kunnen tekenen zijn dat er vocht onder de verflaag is gekomen.

 

  1. Houtrot kunt u ook herkennen aan zachte plekken in het schilderwerk, deze plekken zijn vaak te vinden in de hoeken van uw kozijnen.

 

  1. Heeft u een plek waarvan u vermoedt dat er houtrot achter zit? Doe dan dit simpele testje om erachter te komen: Duw de plek in met de achterkant van een schroevendraaier, als het mee veert dan zit er hoogstwaarschijnlijk houtrot achter.

Heeft u last van houtrot?

Wilt u uw houtrot laten renoveren om te zorgen dat het niet verder kan verspreiden, en wilt u precies weten wat een Houtrot voor jou gaat kosten? Gebruik dan de zoektermen Schilder Eindhoven of Schildersbedrijf Eindhoven op google, zo krijg u snel de beste lokale deal te vinden om geld te besparen, zo word de keals nog makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.