Wanneer moet ik een advocaat inschakelen?

“Een advocaat inschakelen is duur”, dat is iets wat we vaak horen in onze omgeving. Natuurlijk ligt het uurtarief voor een goede advocaat relatief hoog. Of u het inschakelen van een advocaat dan direct als duur moet beschouwen, is echter maar de vraag. Als een advocaat immers 10 uur a 200 euro per uur bezig is met een zaak die u uiteindelijk 10.000 euro oplevert, vallen de kosten behoorlijk mee. Sterker nog, zelf had u het waarschijnlijk niet voor elkaar gekregen om de zaak te winnen, dus onder de streep heeft u een ‘winst’ van maar liefst 8.000 euro. Wanneer we het zo bekijken, levert een advocaat zelfs wat op. Toch is het altijd belangrijk om te kijken wanneer het interessant is om een advocaat in te schakelen.

Soms is een advocaat inschakelen de juiste keuze

Zoals het voorbeeld hierboven al aantoont, is het soms de enige juiste keuze om wél een advocaat in te schakelen. Zolang u onder de streep geld overhoudt, is het immers zeker de moeite waard. In dat geval moet u natuurlijk wel (vrijwel) zeker weten dat u de zaak wint. Voor zaken die u onmogelijk kunt winnen van de tegenpartij is het natuurlijk niet zo zinvol om veel geld uit te geven aan de diensten van een advocaat. Ook wanneer u slechts weinig over kan houden aan het winnen van een zaak, is het niet aan te raden om een prijzige advocaat in de arm te nemen. Mocht u het niet eens zijn met een parkeerboete van 160 euro, dan is het uiteraard geen verstandige keuze om 2 uur van de tijd van een advocaat in te schakelen. U wint de zaak dan wellicht wel, maar verlies draaien is natuurlijk niet de bedoeling.

Een advocaat vinden bij u in de buurt

Dat het belangrijk is om per zaak te bekijken of het de moeite waard is om een advocaat in te schakelen, is inmiddels wel duidelijk. Maar mocht u inderdaad een advocaat in willen schakelen, waar vindt u hem of haar dan? Tegenwoordig is dat gelukkig erg eenvoudig. Aangezien ook advocatenkantoren allemaal een website zullen hebben, gebruikt u simpelweg Google voor het vinden van een advocaat. Gebruik daarbij de term ‘advocaat’ in combinatie met uw woonplaats. Wanneer u bijvoorbeeld in Tilburg woont, zal Forward Advocaten op die manier al snel voorbijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.