Public Interest Litigation Project

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) beschermd al ruim veertig jaar de mensenrechten in Nederland. Dit gebeurd onder meer door de wetgeving te toetsen aan de standaarden die voor mensenrechten gelden. Daarnaast controleert de NJCM het huidig en nieuw beleid, om eventueel te lobbyen voor verandering.

Uniek project
De NJCM heeft onlang een nieuw project gelanceerd, het Public Interest Litigation Project (PILP). Met dit project worden de komende jaren schendingen van fundamentele rechten in Nederland in de rechtszaal gecontroleerd.

Wat doet het PILP?
Zaken waar de PILP mee bezig gaat, draaien om één of meer mensenrechten en vervullen het algemeen belang in Nederland. Er wordt voor gezorgd dat wanneer er mensenrechten op het spel staan er toegang is tot het recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *