COA mag 700 asielzoekers opvangen in Orangerie

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft te horen gekregen dat het zevenhonderd asielzoekers mag opvangen in de ‘Orangerie’ in Eindhoven. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant afgelopen week besloten. Omwonenden waren het niet eens met het plan en stapte naar de rechter, zij vreesden voor overlast.

Onzorgvuldigheid
De voorzieningenrechter geeft de omwonenden voor een deel gelijk, hij vindt de argumenten van overlast gegrond. Volgens de rechter heeft het COA de locatie van het pand onzorgvuldig gekozen. Er had volgens de rechter meer overleg moeten plaatsvinden met een wijkagent of leden van de wijkvereniging alvorens het besluit genomen werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.