Bestuursrecht heeft betere bescherming grondrechten nodig

Betere bescherming
Een aantal onderzoekers is tot de conclusie gekomen dat de bestuursrechten een nadrukkelijkere rol moet krijgen bij het controleren van overheidsoptreden dat aanspreekt op de grondrechten van burgers. Het onderzoek werd gedaan door een werkgroep van wetenschappers en rechters. Er is een wildgroei van bestuursambten die bevoegd zijn tot het handhaven en straffen van burgers. Volgens de werkgroep dient de burger beter beschermd te worden in het bestuursrecht, door betere handhaving van de grondrechten.

EVRM
Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens stelt eisen aan overheidsoptreden binnen Europa. Het onderzoek kijkt naar hoe de eisen van de EVRM zich verhouden tot de Nederlandse praktijk, op het gebied van bestuursrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.