Rechtshulp in Almere vinden

We mogen spreken over rechtshulp wanneer juridisch hulp moet worden ingeschakeld voor een onvermogende burger. Je kan denken aan een persoon die leeft van een uitkering en weinig besteedbare inkomen heeft. Rechtshulp kan je overal vinden, dus ook in Almere.

Verschillende soorten rechtshulp in Almere

Er bestaan verschillende soorten rechtshulpen. In dit stuk behandelen we er een aantal, er zijn namelijk meerdere soorten rechtshulpen mogelijkheden.  

Een advocaat: dit is de meest bekende vorm van rechtshulp, een advocaat zal advies geven en indien nodig voor je procederen. Nederland kan in sommige situaties een advocaat verplichten wanneer je naar een rechter wilt stappen om voor een bepaalde zaak te procederen. In sommige gevallen is een advocaat niet verplicht, dit is het geval bij bijvoorbeeld arbeidsrecht, of wanneer een zaak wordt behandeld dat onder de 25,000 euro valt. Wanneer je een advocaat uit eigen portemonnee moet betalen kun je denken aan bedragen tussen de 125 tot 150 euro per uur.

Rechtsbijstandsverzekeraar 

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt kan het zijn dat dit in je pakket zit inbegrepen. Hou er rekening mee dat het kan zijn dat niet alle geschil soort zijn gedekt. Vaak mag je je eigen advocaat niet uitkiezen en worden dergelijke adviezen in rekening gebracht. De persoon die je bij staat hoeft niet per se een advocaat of universitair afgestudeerd jurist te zijn.

Juridisch loket als rechtshulp in Almere

Vroeger Stond dit bekend als ‘bureau rechtshulp’. Dit is een vorm van gratis rechtshulp dat door de overheid ter beschikking wordt gesteld, medewerkers van het juridisch loket mogen in dit geval niet voor jou procederen.

Juridisch adviseur als rechtshulp in Almere

Er bestaan ook juristen die er uiteindelijk voor kozen het pad als advocaat niet te bewandelen, wanneer dit het gevallen is worden ze juridisch adviseur genoemd. Ook zij mogen niet voor jou procederen in zaken boven de 25,000 euro, tenzij arbeidsrechtzaken of huurzaken ter sprake komt. Een jurist is over het algemeen een stuk goedkoper in uurloon en dus in de portemonnee dan een advocaat.

Rechtshulp over het algemeen

Rechtshulp is dus het begeleiden van een rechtzoekende in het recht. Ga na wat voor jou belangrijk is in jouw zaak en laat je daarin goed adviseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.