Vind een baan: zoektips die zo eenvoudig zijn dat ze worden vergeten.

De ironie van advies voor het zoeken naar werk: er is zoveel beschikbaar dat je niet meer dan vier seconden hoeft te googlen voordat je op een of ander stukje wijsheid belandt.

Maar tegelijkertijd is er zoveel beschikbaar (waarvan sommige volledig in tegenspraak zijn met andere adviezen die je zult vinden) dat het je gemakkelijk kan overweldigen. Wat in feite waarschijnlijk precies het tegenovergestelde resultaat is waarnaar je op zoek bent als je gaat speuren voor echt nuttige raad in de eerste plaats.

Dus.. laten we de zaken samenvatten tot een korte lijst met degelijke, tijdloze zoektips voor het zoeken naar werk die u zullen helpen uw strategie te verfijnen zodat u door het proces kunt zeilen (of in ieder geval een deel van de onnodige tijd en frustratie).

1. Maak jezelf een “smack-in-the-forehead” duidelijke match

Wanneer je via een online sollicitatieproces op een baan solliciteert, is de kans groot dat je cv eerst wordt gescreend door een volgsysteem voor sollicitanten en vervolgens (ervan uitgaande dat je door de eerste selectie heen komt) naar menselijke oogballen gaat. De eerste menselijke oogbollen die je cv beoordelen, zijn vaak die van een HR-persoon of recruiter op een lager niveau, die al dan niet alle nuances van die baan waarvoor je solliciteert, begrijpt. Of het nou om technische banen gaat of banen in de retail.. laat duidelijk merken dat jij DE persoon bent om aan te nemen. Daarom moet je het zowel de computer als de mens heel eenvoudig maken om de link te kunnen leggen.

2. Beperk uzelf niet tot online sollicitaties tijdens uw zoektocht naar een baan

Wil je dat die zoektocht naar werk blijft duren? Blijf dan alleen vertrouwen op het indienen van online aanvragen. Wil je het proces versnellen? Stop niet zodra je online solliciteert voor die functie. Plan informatieve interviews met potentiële collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Ga op de radar staan ​​van de mensen die van invloed kunnen zijn op het krijgen van een interview.

3. Onthoud dat uw cv (en LinkedIn-profiel) geen tatoeage is

Ja, je nieuwe cv is prachtig. Jouw LinkedIn-profiel, adembenemend. Als ze je echter niet positioneren als een directe match voor een bepaalde rol waar je naar op zoek bent, wees dan niet bang om de bewoordingen aan te passen, belangrijke termen om te wisselen en opsommingstekens in en uit te wisselen. Je cv is geen tatoeage en je LinkedIn-profiel ook niet. Behandel ze als levende, ademende documenten tijdens je zoektocht naar werk (en carrière).

4. Het bedankje is belangrijk

Er is ooit een kandidaat voor technische vacatures geplaatst bij een bedrijf dat verpakkingsapparatuur produceert. Hij ging de strijd aan met een andere ingenieur, die dezelfde talenten had en de baan net zo graag wilde. Kandidaat A stuurde een bedachtzaam, niet-robotachtig bedankbriefje naar elke persoon met wie hij had geïnterviewd, binnen ongeveer twee uur na het verlaten van hun kantoor. Kandidaat B heeft niets gestuurd. Raad eens waarom kandidaat A de vacature kreeg? Ja, de attente, niet-robotachtige bedankbriefjes. Ze sloten de deal voor hem af, vooral gezien het feit dat de andere koploper niets stuurde. Wees dus altijd gewoon netjes en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.