duurzaam ondernemen

Als ondernemer je steentje bijdragen aan een betere wereld.

Iedere ondernemer heeft er tegenwoordig mee te maken, het welzijn van onze wereld. Steeds meer consumenten eisen van bedrijven dat deze bijdragen aan een betere wereld en minimaal hun eigen schadelijke bijdrage proberen te minimaliseren. Het aanpassen van bedrijfsprocessen ten behoeve van een minder schadelijke uitstoot is in veel gevallen een gecompliceerd proces wat een hoop tijd kost.

Gelukkig zijn er ook veel manieren om op een laagdrempelige wijze al een verschil te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan alle mogelijkheden omtrent energiebronnen. Een elektrische auto met eventueel een laadpaal voor thuis of op kantoor, mobiele app, een laadpas en bovenal, de mogelijkheid om ‘slim’ te laden. Maar ook energievoorzieningen thuis en op het kantoor kunnen al een wezenlijk verschil maken!

Hierbij alle mogelijkheden voor je op een rijtje:

ENERGIEVERBRUIK

In de meeste gevallen is de hoeveelheid verbruikte energie op een werkplek relatief hoog. Computers die de hele dag aanstaan op kantoren, (zware) machines die worden gebruikt in de industrie of in werkplaatsen en wat dacht je van de verlichting in en rondom je werkplek?

Het verbruiken van energie is een van de factoren die het meeste schade aanbrengen aan de natuur. Gelukkig zijn daar inmiddels al een hoop oplossingen voor!

ZONNE-ENERGIE EN ZONNEPANELEN

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen met een bijbehorend zonne energie netwerk. Vandebron is een partij die hier veel aandacht aan besteed. Bij hen krijg je niet alleen de zonnepanelen, maar krijg je ook de gehele voorziening erom.

ZELF ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN

Bij verschillende energieleveranciers in Nederland is het ook mogelijk om als particulier energie op te wekken en dit zelf te gebruiken of terug te geven aan het netwerk (tegen vergoeding). Zo draag je niet alleen op werk, maar ook thuis bij aan een betere wereld en heb je in veel gevallen na een terugverdientijd van een aantal jaar ook een extra inkomstenbron.

WINDENERGIE OPWEKKEN BIJ JE WERK

Heb je weleens gedacht aan het plaatsen van een (kleine) windmolen bij jou op het erf? Het opwekken van energie door middel van wind is natuurlijk al een bekend fenomeen, maar ook steeds meer particulieren kiezen ervoor om een molen bij de werkplek te plaatsen. Zo wordt er op relatief weinig m2 een hoop windenergie opgewekt wat weer ingezet kan worden.

Denk dus bij het afsluiten van je energieleverancier altijd even aan manieren hoe je tegelijkertijd bij kan dragen aan een beter milieu, maar ook wellicht hier op termijn zelf aan kan verdienen door koste te besparen of overbodige energie te ‘verkopen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.