Wat je moet weten om uitvaartverzekeringen te vergelijken

Een verzekering afsluiten is een belangrijk moment. En dat geldt met name voor een uitvaartverzekering. Omdat je zeker weet dat deze verzekering een keer uitgekeerd gaat worden, is dit misschien wel de belangrijkste die je in je leven afsluit. Maar hoe weet je welke verzekering het beste bij je past? Er is namelijk zoveel aanbod, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt rekening houden met een aantal kenmerken. Een uitvaartverzekering vergelijken maakt het maken van de keuze veel makkelijker. Want dat doe je met een doel: zorgen dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken of er wel geld genoeg is om een uitvaart te bekostigen. En dat is voor jou een geruststellende gedachte.

Wat is een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit waarmee een begrafenis of crematie betaald kan worden. De hoogte van dat bedrag bepaal jij zelf. Een uitvaart kost al gauw rond de 8000 euro. Meer of minder kan ook, dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke wensen. Daarom is het goed om daarover na te denken. Het is misschien niet iets waar je je op dit moment mee bezighoudt, maar tegelijkertijd is het belangrijk om te weten wat jij wilt en dat ook vast te leggen. Hoe zie jij de uitvaart voor je? Eenvoudig en bescheiden of juist heel uitgebreid? Vandaag de dag is er van alles mogelijk. Goed om daar eens bij stil te staan. Sommige verzekeringen keren trouwens ook uit in natura. Dat betekent dat ze diensten leveren rondom de uitvaart. Ook daarin kun je aangeven wat je wensen zijn.

Hoe gaat dat dan?

Als je een uitvaartverzekering afsluit, ga je elke maand premie betalen. Het premiebedrag hangt af van de hoogte van het verzekerde bedrag en je leeftijd. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. Met die maandelijkse premie bouw je een spaarpot op, die steeds voller raakt. Bij sommige verzekeringen stopt de premiebetaling als het verzekerde bedrag is bereikt, bij anderen loopt de betaling nog door. Let daarop als een verzekering afsluit. Het kan gebeuren dat de verzekering je om een gezondheidsverklaring vraagt om het risico op overlijden in te schatten. Meestal hoef je daarvoor alleen een vragenlijst in te vullen. Soms wordt er nog nadere informatie gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.