Help, mijn debiteuren betalen niet!

Het is een probleem voor veel ondernemers: je debiteuren betalen niet. Als ondernemer sta je dan voor een dilemma. Je wilt je geld krijgen, maar tegelijk ook je klant te vriend houden. Wat doe je om ervoor te zorgen dat ze betalen?

Wat kun je er zelf aan doen?

Als ondernemer kun je telefonisch of schriftelijk je debiteur op de hoogte stellen van de situatie. Er staat een bedrag open, wat nog betaald moet worden. Dit geld wil je graag zo snel mogelijk ontvangen. Je hoopt dat dit op een prettige manier geregeld kan worden, omdat je geen incassobureau in wilt schakelen. Maar als het niet anders kan, ben je wel genoodzaakt die stap te zetten. Wanneer een debiteur aangeeft, onvoldoende geld te hebben om de rekening te kunnen betalen, probeer dan tot een betalingsregeling te komen. Mocht je afspreken dat de debiteur het openstaande bedrag in termijnen af gaat lossen, leg dat dan wel schriftelijk vast, zodat je de afspraken op papier hebt staan. Probeer te allen tijde de sfeer en het contact tussen jullie positief te houden. Het is logisch dat je het na diverse telefoontjes en brieven zat wordt en gewoon je geld wilt hebben. Je bereikt er echter niets mee als er een conflict tussen jullie ontstaat. Als je tot een oplossing wilt komen, is een sfeer van wederzijds respect en een positief contact van groot belang.

Cannock Chase

Mocht de betreffende debiteur hier geen gehoor aan geven dan kun je de zaak uit handen geven aan een bedrijf als Cannock Chase. Dit bedrijf zoekt naar oplossingen om debiteuren te overtuigen om tot een betaling te komen. Dit proberen ze te bereiken door middel van het voeren van gesprekken met debiteuren, hen zo nodig te bezoeken, hen namens crediteuren facturen te sturen, en door middel van het innen van betalingen en het uitvoeren van incassozaken. Het voordeel van het inschakelen van een bedrijf als Cannock Chase is, dat de medewerkers kennis en ervaring hebben in het innen van debiteurenbetalingen, die je als ondernemer niet hebt. Zij weten welke wegen zij hiervoor moeten bewandelen, en kunnen dat door hun ervaring vaak in veel minder tijd dan dat je dat zelf kunt. Ook staan zij onafhankelijk tegenover de debiteur en dat kan een groot voordeel zijn. Daarnaast is het natuurlijk zo dat vreemde ogen dwingen. Hierdoor zal een debiteur misschien sneller overgaan tot een betaling dan wanneer je zelf steeds achter je geld aangaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.