wat doet een advocaat

Wat doet een advocaat?

Nederland beschikt over meer dan 17.000 advocaten die werkzaam zijn. Enkele advocaten zijn heel beroemd, omdat ze op de media tevoorschijn komen. Dit wordt gedaan bij grote zaken, waarbij burgers ook erg benieuwd zijn. Vaak denken mensen dat advocaten alleen strafzaken doen, maar dit is zeker niet het geval.

Een advocaat heeft een rechtsopleiding op de universiteit gevolgd en is in tegenstelling tot een rechter, wel partijdig. De advocaat komt namelijk op voor zijn of haar cliënt. De advocaat komt op voor de juridische belangen en zorgt voor een zo lage straf als mogelijk is. De advocaat mag alleen met feiten spreken en mag dus niet liegen.

Als iemand juridische problemen heeft en voor een rechter moet komen is het beter als ze een advocaat nemen. Ze kennen vaak alle regels en snappen hoe ze op bepaalde situaties moeten reageren. Als iemand geen geld heeft om een advocaat in te huren, kunnen ze een pro deo advocaat krijgen. Hier hoeven ze niet voor te betalen.

Verschillende soorten advocaten

Mensen denken vaak dat een advocaat alleen strafzaken doet, maar er zijn  nog meer rechtsgebieden. Zo heb je erfrecht, familierecht en nog tientallen andere rechtsvormen.

Bij erfrecht wordt er gekeken naar de positie van een erfgenaam. Als eerst wordt er gekeken naar een testament, is die aanwezig. Als dat niet het geval is wordt er gekeken naar de nabestaanden. Ook kunnen er problemen ontstaan tussen familieleden. Een advocaat in het rechtsgebied erfrecht zoekt alles uit en probeert het beste voor de cliënt. Natuurlijk mogen er geen leugens worden verspreid, maar alleen feiten. Dit is nodig, zodat ze alles kunnen bewijzen.

Familierecht heeft te maken met een scheiding, maar ook met problemen tussen twee partners. De advocaat die jou verdedigt is goed op de hoogte van alles en kan je ook bepaalde dingen adviseren. Ook is een advocaat vaak nodig voor producten. Als mensen gaan scheiden willen ze misschien wel hetzelfde product of wellicht huis hebben. Een advocaat helpt hierbij te onderhandelen.

Bron: https://www.expertadvocaten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.