Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Juridische bijstand, je hoopt natuurlijk dat je het nooit nodig hebt. Maar wat nu als je baan op de tocht staat omdat er een reorganisatie op de loer ligt? Of je raakt in een rechtszaak verwikkeld omdat je buurman zijn schutting op een voor jou onvoordelige wijze heeft verplaatst. Dan kun je rechtshulp vragen via je rechtsbijstandverzekering. Deze vergoedt juridische hulp in de vorm van advies, bemiddeling tot en met vergoeding van de kosten van een advocaat.

Premies vergelijken

Voor een rechtsbijstandverzekering is premie verschuldigd. Je kunt dus het beste verschillende rechtsbijstandverzekeraars met elkaar vergelijken. Dit kan onder andere bij Independent.nl. Maar hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om de laagste premie. Je wilt immers een goed gevoel hebben dat je goed verzekerd bent. De laagste premie belooft niet altijd ook de beste dekking.

Zoek de verschillen

De grootste verschillen tussen de rechtsbijstandverzekering vind je in de opbouw van de polis en de premie. Daarom is niet alleen de premie interessant, maar zeker ook de dekking die de verzekering geeft. Vaak bestaan er naast de rechtsbijstandverzekering modules waarmee je de verzekering uit kunt breiden. Ook de hoogte van het eigen risico is iets wat je in je keuze moet betrekken. Ten slotte is ook de hoogte van het minimale schadebedrag een belangrijk onderdeel voor je keuze.

Voorwaarden rechtsbijstandverzekering

De voorwaarden van de verschillende rechtsbijstandverzekeringen verschillen niet veel van elkaar. Dat komt omdat zij de juridische bijstand over het algemeen uitbesteden aan kantoren die gespecialiseerd zijn in het verlenen van diensten in rechtsbijstand en juridische diensten. Bekende daarvan zijn de DAS, de ARAG en Stichting Achmea Rechtsbijstand. Zij hanteren basisvoorwaarden waardoor de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen in feite over het algemeen behoorlijk overeenkomen.

Wil je meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen? Dan kan je onze blog in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.