incasso

Wanneer zou je een advocaat in moeten schakelen?

Wat moet je doen na een ongeval? Eerst de gevolgen uitzoeken en dan zoeken naar een advocaat? Of is het verstandig om op zoek te gaan naar een advocaat gelijk na het ongeval? Of misschien toch even wachten op je verzekeringsmaatschappij? Dit is een zeer belangrijke vraag, want het kan een hoop onrust voorkomen. De enige die jou precies kan vertellen wat jouw rechten zijn en waar jij staat, is een advocaat. Wij raden dus altijd aan om snel in contact te komen met een advocaat na een ongeval.

Wat moet je doen als je gewond bent geraakt tijdens een ongeval

Zodra er een ongeval plaatsvindt is het eerste waar men aan denkt hun kapotte voertuig. Hiervoor wordt direct  een verzekeringsmaatschappij voor ingeschakeld of worden en hulptroepen ingeschakeld om alle zaken te regelen. Het repareren van voertuigen is natuurlijk niet gratis, dus iemand moet daar voor gaan betalen. Dit is nog wel vrij makkelijk op te lossen. Het wordt een stuk lastiger wanneer een persoon schade heeft opgelopen. Zo kan het zijn dat de desbetreffende persoon een tijdje niet kan werken, of helemaal nooit meer kan werken. Ook moet diegene steeds naar het ziekenhuis en kunnen zij vaak thuis heel veel dingen niet zelf meer. Maar wie gaat er voor deze kosten opdraaien?

De prioriteit ligt in eerste instantie natuurlijk bij de verwondingen, en niet bij de gevolgen van later. Dit is begrijpelijk, maar wij raden aan om toch direct aan de financiële zaken van later te denken. Daar heb je een advocaat voor nodig, en daarom raden wij dus aan om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan jou alles vertellen over rechten, ook op financieel gebied.

Tip: https://appelman.nl/

Wat er in de meeste gevallen gebeurt is dat de verzekeraar direct een bedrag aan gaat bieden voor de schade. Neem dit bedrag niet aan! In de meeste gevallen ligt dit bedrag veel te laag. In sommige gevallen heb je recht op vijf keer zoveel! Als je dit bedrag dus aanneemt, kan dit juist gaan zorgen voor financiële problemen en dat willen we natuurlijk niet.

Aanbevolen: https://appelman.nl/juridische-diensten/arbeidsrecht/

Voor iedereen is het normaal geworden dat een schade-expert de schade van een fiets of auto vaststelt. Het moet net zo normaal worden om een letselschadeadvocaat in te zetten om letselschade vast te stellen. Ook hier geldt: hoe eerder hoe beter. Zo weet je zeker dat je niks verkeerd afhandelt.  Teken dus niets, voordat je een advocaat hebt gesproken. Zodra je iets tekent, kan een advocaat niets meer voor je betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.