Aanrijding gehad en recht op een schadevergoeding?

Ben je onlangs betrokken geweest bij een ongeluk? Of je deze nou hebt veroorzaakt, of dat je slachtoffer bent geworden; het is heel goed te begrijpen dat je hiervan bent geschrokken. Het is logisch dat je na het ongeluk even hebt moeten bijkomen van de schrik. Zeker wanneer je bijvoorbeeld nog weinig rijervaring hebt omdat je onlangs je rijbewijs hebt gehaald, is het helemaal niet gek dat je het eng vindt om weer achter het stuur te stappen. Ben je slachtoffer geworden van een verkeersongeval en heb je hier letselschade aan over gehouden? Dan is het noodzaak dat je hier zo snel mogelijk werk van maakt. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Dit artikel geeft je meer duidelijkheid over het verhalen van letselschade.

Wat is precies letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die een persoon heeft opgelopen als gevolg van een ongeval. Het kan hierbij gaan om klachten of verwondingen waar de persoon last van heeft. Veel mensen vergeten dat emotionele schade hier ook een onderdeel van is. Denk hierbij aan een trauma of een angststoornis. Dit maakt ook onderdeel uit van letselschade na betrokkenheid bij een ongeval.

Letselschade opgelopen, wat nu?

Na een aanrijding kun je last krijgen van emotionele en/of lichamelijke pijnklachten. Deze letselschade berekenen kun je zelf doen, maar een specialist kan je hierbij ook helpen. Raadpleeg een arts en schakel juridische hulp in om een schadevergoeding te kunnen claimen bij de veroorzaker van het ongeluk. Op www.aanrijdingletsel.nl vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je betrokken bent geweest bij een aanrijding en hieraan letsel hebt overgehouden. Denk hierbij aan meer uitleg over het begrip letselschade, wat je moet doen na een ongeval en hoe je letselschadevergoeding kunt claimen. Alles wordt hier uitgelegd zodat je precies weet wat je moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.