De juiste uitvaartverzekering kiezen

Enkele verzekeringen zijn verplicht in Nederland. Je bent strafbaar wanneer je deze niet hebt afgesloten. Dit zijn de zorgverzekering en de WA-verzekering wanneer je eigenaar bent van een voertuig.

De meeste verzekeringen zijn echter niet verplicht om af te sluiten, hoewel het in veel gevallen wel verstandig is om de verzekering af te sluiten. Eén van deze verzekeringen is de uitvaartverzekering. Hier bestaan echter verschillende vormen van. Het kan per situatie verschillen wat de beste verzekeringsvorm is.

Kapitaalverzekering of naturaverzekering

Hoewel een uitvaartverzekering niet vereist is, kan het wel goed zijn om er één af te sluiten. Een basisuitvaart kost al snel zo’n € 6000,00, kosten die voor rekening komen van de nabestaanden. Dat kan soms een flinke last vormen en dat is natuurlijk niet iets waarmee je nabestaanden wilt opzadelen.

Het komt zelfs redelijk vaak voor dat er juridisch gesteggel ontstaat over het betalen van de kosten van de uitvaart. Voorkomt dit met een uitvaartverzekering. De kapitaalverzekering en naturaverzekering zijn de twee meest gangbare verzekeringen.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering verzeker je een bepaald bedrag dat vrijkomt voor de nabestaanden bij het overlijden van de verzekerde. Dit bedrag is vrij besteedbaar. In de meeste gevallen is een kapitaalverzekering geïndexeerd, wat wil zeggen dat de waarde meeverandert met bijvoorbeeld inflatie.

Dit is belangrijk, omdat je een uitvaartverzekering meestal afsluit ver voor je overlijden. Op dat moment is de waarde niet gelijk aan de waarde van het verzekerde bedrag op het moment van overlijden.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering verzeker je jezelf ook tegen een bepaald bedrag. Het verschil is dat dit bedrag niet vrijkomt voor de nabestaanden in de vorm van geld, maar in de vorm van diensten en objecten.

Zo is bij een naturaverzekering vaak bijvoorbeeld de huur van het uitvaartcentrum inbegrepen, een standaard kist, een auto met eventueel een volgauto en een algemeen graf.

Over het algemeen is een naturaverzekering vrij sober op het gebied van dekking, maar dit kan uitgebreid worden.

Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen om een verzekering te vinden die het beste aansluit bij de persoonlijke situatie en wensen. Op de site https://www.elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl/vergelijken.html is dit mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.