Liberiaanse asielzoeker mag blijven

Asielzoeker
Maandag was de asielzoeker uit Liberia al vanuit Nederland op weg naar het vliegveld in Brussel. Vanuit daar zou hij worden uitgezet naar zijn geboorteland. Hij mag echter voor alsnog in Nederland blijven, volgens de rechtbank in Roermond. De advocaat van de 31-jarige Liberiaanse man liet dit maandag weten.

Europees Hof voor de Rechten
Eerder op de dag heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens nog besloten dat hij weldegelijk kon worden uitgezet. Ook in Den Bosch oordeelde de rechtbank dat de vlucteling terug naar Liberia kon worden gestuurd, ondanks dat het land besmet is met de ebola-epidemie.

Detentiecentrum Rotterdam
Momenteel zit de Liberiaan in het detentiecentrum voor vluchtelingen in Rotterdam. Zijn advocaat ziet hem liever nog vandaag dan morgen op vrije voeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.